Kom in Actie voor een leefbaar loon en vakbondsvrijheid

Grote banken beloven veel maar doen te weinig op vakbondsrechten
Aegon en Delta Lloyd scoren het slechtst

Het beleid van de grote Nederlandse banken op vakbondsrechten en loon van werknemers in de kleding- en elektronicasector ziet er op papier goed uit, maar scoort in de praktijk op veel punten net een voldoende. Vooral Aegon en Delta Lloyd konden niet duidelijk maken hoe zij zich in de praktijk inzetten voor een leefbaar loon en vakbondsvrijheid bij de bedrijven waarin ze beleggen. Dat blijkt uit het nieuwste praktijkonderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.

undefined

Waarom een Leefbaar loon en vakbondsvrijheid?
Een leefbaar loon zorgt er ook voor dat werknemers in hun eigen onderhoud en dat van hun gezin kunnen voorzien en speelt een belangrijke rol in de uitbanning van kinderarbeid.  Door gebrek aan vrijheid van organisatie kunnen werknemers zich nauwelijks verenigen om op te komen voor meer loon. De grote banken zijn als investeerder en kredietverstrekker medeverantwoordelijk en moeten meer actie ondernemen, zodat werknemers in de kleding- en elektronicasector (denk aan H&M, Nike, Samsung en Apple) betere arbeidsrechten hebben. 

Check hoe jouw bank scoort en stuur onderaan de pagina met de rode en groene knop een klacht of compliment.

undefined

 Zet jouw bank zich voldoende in voor vakbondsrechten en een leefbaar loon?

  • Aegon heeft op papier een goed (8) arbeidsrechtenbeleid, maar scoort het slechtst (2) in het onderzoek. Aegon kon niet aantonen hoe zij zich als vermogensbeheerder inzet voor een leefbaar loon en vakbondsvrijheidbij de bedrijven waarin ze beleggen.

  • Delta Lloyd heeft een ruim voldoende (7) arbeidsrechtenbeleid, maar scoort ruim onvoldoende (3) in het onderzoek. Ook Delta Lloyd kon niet aantonen hoe zij zich als vermogensbeheerder inzet voor een leefbaar loon en vakbondsvrijheidbij de bedrijven waarin ze beleggen.

  • ABN Amro heeft een zeer goede beleidsscore (9) als het gaat om arbeidsrechten, maar scoort in de praktijk voldoende (6). ABN Amro kan als  vermogensbeheerder en kredietverstrekker meer doen om bedrijven aan te sporen zich in te zetten voor  leefbaar loon en vakbondsvrijheid in hun toeleveringsketens. 

  • Rabobank heeft op papier een zeer goed (9) arbeidsrechtenbeleid, maar scoort in de praktijk voldoende (6). Rabobank kan als kredietverstrekker meer doen om bedrijven aan te sporen zich in te zetten voor een leefbaar loon en vakbondsvrijheid in hun toeleveringsketens.

  • ING heeft met een 9 een zeer goede beleidsscore, maar scoort in het onderzoek voldoende (6). Ook zij kan als kredietverstrekker meer doen om bedrijven aan te sporen zich in te zetten voor een leefbaar loon en vakbondsvrijheid in hun toeleveringsketens.

  • Van Lanschot heeft een zeer goed arbeidsrechtenbeleid (9) en scoort ruim voldoende (7) in het onderzoek. De bank kan als vermogensbeheerder meer doen om  de bedrijven waarin ze belegt aan te zetten tot actie voor betaling van een leefbaar loon en vakbondsvrijheid.

  • SNS Bank N.V. heeft een uitstekend (score 10) arbeidsrechtenbeleid en past dat ook zeer goed (score 9) toe in de praktijk.

  • ASN Bank heeft een uitstekend arbeidsrechtenbeleid (score 10) en past dat ook uitstekend (10) toe in de praktijk.

  • Triodos heeft een uitstekend arbeidsrechtenbeleid (score 10) en past dat ook uitstekend (score 10) toe in de praktijk. 

Wat kun jij doen?

Vind je dat jouw bank zijn beleid moet waarmaken in de praktijk en zich meer moet inzetten om de arbeidsrechten van werknemers in de kleding- en elektronicasector te verbeteren? Zodat werknemers meer vakbondsvrijheid hebben en in hun eigen onderhoud en dat van hun gezin kunnen voorzien met een leefbaar loon? Laat dit aan een van de banken weten! Stuur bovenaan de pagina met de rode en groene knop een klacht of compliment.

Lees het volledige persbericht en het onderzoek in het Engels of de Nederlandse samenvatting

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×